Hurom - pitali ste nas

Je li hladno ceđenje stvarno toliko bolje od drugih tehnologija?

Kombinacija tehnologije i tradicije dovela je do stvaranja ovih vrhunskih sokovnika.

 

Hladno ceđenje se pokazalo kao najbolja moguća metoda ceđenja. Takvom tehnologijom dobija se maksimalni učinak i osigurava se kvalitet  ceđenog soka.

 

Cedi li Hurom sporije od klasičnog centrifugalnog sokovnika?

Naravno da ne. Radi se samo o sporijem broju obrtaja kako bi se sačuvali svi fitonutrijenti. Ceđenje se odvija u skoro jednakom vremenskom periodu.

 

Koliko soka mogu odjednom da iscedim?

Preporuka je da se sok cedi maksimalno do 30 minuta u jednom ciklusu. Količina soka koji se dobije u tom vremenu, zavisiće od vrste namirnica koje se cede. Možete dobiti 5 litara, a možete dobiti 15 litara soka.

 

Zašto je mali otvor na sokovniku?

Ako pogledate otvor komore za ceđenje, može da vam se učini mali; takav je zbog dva razloga. Kod sokovnika s velikim otvorom zbog povećanih pritisaka može doći do oštećenja gornjeg dela sokovnika. Osim toga, zbog bezbednosti dece i njihovih želja da ponekada ručicom gurnu namirnice u sokovnik, Hurom je odlučio da zadrži manji otvor kako bi i deca bez straha od ozleda mogla da cede svoje omiljene kombinacije sokova.

 

Šta sve može da se cedi?

Produktivnost je na prvom mestu! S Huromom je moguće da ceditiesok  od voća I povrća. Moguće je cediti i namirnice u kojima se nalazi minimalni sadržaj soka (cvekla, batat, lišće povrća).

 

Čemu služi ručica?

Ručica na komori za ceđenje služi za povećanje pritiska u komori za ceđenje. S ručicom ćete regulisati količinu pulpe u soku kada cedite namirnice kašaste teksture. Konkretno, ako cedite sok u koji ćete uz jabuku dodati jagode, zreli kivi ili kajsiju, ako zatvorite s ručicom otvor za pulpu, veći deo tih kašastih namirnica će završiti u soku. Ukoliko ne zatvorite  ručicom otvor za pulpu, deo kašastih namirnica će završiti u soku, a deo u pulpi – suvom ostatku.

 

Zašto bubanj za ceđenje nije od stakla?

Zbog velikih pritisaka unutar komore za ceđenje, nužno je da ona bude izrađena od materijala koji to mogu da podnesu. Komora je izrađena od Tritan poliestera koji je najčvršća BPA free legura koja savršeno zadovoljava zahteve za ceđenja soka u Huromovim sokovnicima.

 

Kako najlakše održavati Hurom sokovnik?

Hurom sokovnike karakteriše funkcija samočišćenja. Naime, nakon korišćenja komore za ceđenje u nju uspite vodu, upalite motor i propustite vodu napolje – isperite sokovnik. Na kraju dana, otvorite komoru i isperite pod mlazom tople vode. Brzo i lako! Nije potrebno rastavljanje i pranje nakon svakog korišćenja sokovnika.


Gde mogu da preuzmem knjigu Normana Walker-a "Sokovi od svežeg voća i povrća"?

Za preuzimanje knjige u .pdf formatu, kliknite ovde

Važno obaveštenje: 

Poštovani kupci i korisnici Hurom sokovnika, rezervne delove kao i servis za Hurom sokovnike obezbedjujemo samo za kupce zvaničnog uvoznika Enzita d.o.o. kao i njihove ovlašćene promotere.Zbog velike potražnje za servisom i rezervnim delovima nastojimo da kao deo sistema zvaničnog uvoza Hurom sokovnika u Srbiji i dalje budemo efikasni i obezbedimo svu potrebnu podršku nakon kupovine.

Ukoliko ste Vaš Hurom sokovnik nabavili kod nekog drugog prodavca, molimo Vas da se obratite tom prodavcu za sve potrebne usluge u vezi sa servisom i rezervnim delovima. Hvala na razumevanju.